lara
Blijf op de hoogte en volg Aad en Conny
09 December 2012 | Australië, Lara
Donderdag zijn we naar Geelong geweest. We hebben de Bollards gezien. Dat zijn houten figuren 103 in totaal. Je kan het opzoeken op internet misschien.
Het is een mooie badplaats . Brandschoon Met een zwembad, boulevards en speeltuinen.
Vrijdag zijn we vroeg opgestaan Voor een trip naar de great oceon road.
Onze eerste stop was in bell's beach . Daar houden ze internationale surf wedstrijden.
Onderweg lieten ze ons interessante punten zien o.a. een huis op een paal . Wat een uitzicht hebben die mensen daar op de zee zeg. Om jaloers op te worden.
De volgende stop was bij lorne waar we gepicknickt hebben.
De rit op zich is al zo mooi. De volgende onderbreking was bij Cumberland rivier. Het lijkt ook wel een beetje op frankrijk. Met de hoge rotsen.
Bij wye rivier zijn we gestopt. Daar zagen we onze eerste koala .
Toen kwamen de vogels. Rosella's en een kaketoe , zo'n witte met een mooie kam op zijn hoofd, en een King parrot. Ze kwamen op je hand zitten en op je hoofd en op je schouders.
Vervolgens zijn we doorgereden naar het park bij Cape Otway. Daar leven de koala's in het wild. Je moet wel even zoeken want ze hangen met hun luie konten tussen de boomtakken. Uiteindelijk zagen we ze zitten. Ze eten hun hele leefgebied leeg en ze komen daardoor in de problemen want ze moeten naar beneden klimmen om eten te zoeken. Wat een leuke ervaring om die beesten in hun natuurlijke omgeving te zien.
Bij de volgende aantrekkelijke plek om te stoppen had je een hele grote stijle trap naar beneden naar het strand. Ineens zagen we een tijgerslang liggen een erg giftige slang. En wij stonden daar op nog geen armlengte vanaf. Gaaf hoor om te zien dat het daar zo lekker in het zonnetje ligt.
Even erna arriveerden we bij de great oceon road. Wauw dat is mooi zeg. We hebben daar lekker rondgelopen en alles goed in ons opgenomen. Foto's gemaakt ook natuurlijk. Wat natuur al niet kan creeren. Daar kan toch geen pretpark tegenop.
Na deze stop wist rob nog een mooie plek en daar moesten we even voor lopen. Door een soort duingebied. Wel met hele andere beplanting. Thunder's cave heette deze plek.
Een uitholling in de grot waar de golven tegen aan beuken en dat maakt dat byzondere geluid. Het water van de zee is hier marine blauw heel donker. Op de andere plekken is de zee gewoon heel helder en lichtblauw.
Wat je ook heel veel ziet hier zijn aziatische mensen. In vol ornaat met camera's en statief. Hele blikken met deze mensen trekken ze open haha. Zoveel.
Daarna als allerlaatst hebben we de razor's back gezien. Wat een enorme rotsformatie is langwerpig als een scheermes. Wat een geweldige ervaringen allemaal.
Inmiddels was het al heel laat geworden en zijn we inlands teruggereden naar huis.
Onderweg zagen we als klap op de vuurpijl nog een echidna. Dat is een soort groot stekelvarken , familie van de egel.
Toen hij ons zag groef hij zijn weg in de aarde en was hij er met geen mogelijkheid er meer uit te krijgen. Wat een dier. Wat hebben we al veel meegemaakt in een week.
Zaterdag zijn we naar eastern beach gegaan voor een duik in de zee. 38 gr was het vandaag met een sterke wind. Heel gevaarlijk is de zon dus binnen blijven en zeker niet in de zon. ' s morgens hebben we lekker rustig aan gedaan.Daarna tijd om naar het strand te gaan. Toen we aankwamen sloeg het weer ineens om en werd het best koud. Toch zijn we even gaan zwemmen. Wauw dat was koud.
's avonds een hele gezellige avond gehad met home made pizza 's in de pizzaoven. Wat een geweldige dag.
09 December 2012 - 09:28
Marsha:
Heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben bij Rob & Cecilia (en Buddy natuurlijk!). Het zijn ook echt geweldige mensen.
Geelong is een leuk stadje, en Estern Beach is daar helemaal een mooie plek! Lekker zwemmen en van alles om je heen genieten!
De trip naar de Great Ocean Road, wat een mooie dag moet dat geweest zijn! Grappig om te lezen dat ze jullie natuurlijk dezelfde dingen laten zien als Bart en mij! Wij hebben toen ook lekker geluncht Lorne, een prachtige plek aan het water was waar wij toen zaten. En Cape Otway, alle koala's die je daar lekker ziet hangen! Moet geen gek idee zijn af en toe, zo lang slapen ;) En al die mensen die naar je komen kijken! Dat huis op die paal is echt bizar he! Voor zo'n uitzicht zullen ze aardig wat betaald hebben!
Ben erg benieuwd naar al jullie foto's!
Geniet er nog maar lekker van daar!
Liefs, Xxx -
09 December 2012 - 10:16
Frans:
Hoi Aad en Conny,
Jullie hebben zeker al heel veel gezien in 1 week. Je fototoestel maakt vast overuren.
We zijn weer benieuwd naar het vervolg.
Heel veel xxxx Frans en Marina.